Bu Yayınımda Sizlere Kali Linux Üzerinde Macchanger Kullanarak Macc Adresi Değiştirmeyi Gösterdim, Mac Adresi Nedir ? Diyecek Olursak ;
MAC adresi, (İngilizce Media Access Control, yani Ortam Erişim Yönetimi) bir bilgisayar ağında, bir cihazın ağ donanımını tanımaya yarar. Örneğin, sizin bilgisayarınızda modeminizin ve ağ kartınızın kendine özel birer MAC adresleri vardır. MAC, 48 bit'lik bir adres olduğundan dolayı 248 = 281,474,976,710,656 değişik ağ kartını tanımlamak için kullanılabilir.
MAC Adresi(Fiziksel Adres,Donanım Adresi), ağ donanımının tanımlanmasını sağlar. MAC adresi, bilgisayarın ethernet kartına üretici tarafından kodlanan bir bilgidir. Her donanım için özel bir adresi vardır. Aynı MAC adresine sahip birden fazla ağ cihazı yoktur. MAC adresi 6 oktetten oluşur. İlk 3 oktet donanımı üreten firmayı işaret eder. Son 3 oktet donanımı işaret eder.
MAC adresi, sadece yerel ağlarda haberleşmeyi sağlar. Ağın dışına taşınabilecek bir adres değildir. Sadece aynı ağ üzerindeki bilgisayarların birbirlerini bulmalarını sağlar. Aynı ağda iki ağ cihazının birbiriyle haberleşmesi MAC adresiyle mümkündür.
Kali Linuxda Terminal Açarak Sırasıyla ;
Command:
1. ifconfig
2. ifconfig wlan0 down
3. macchanger wlan0 -A
4. ifconfig wlan0 up
5. ifconfig
6. new mac : 58:a2:b5:89:37:24
İkinci Bir Yöntem
Bizim İhtiyar Hazırlamıstı :
1) apt-get install macchanger-gtk kodu ile terminalden uygulamamızı kuralım.
2) Yükleme esnasında karşımıza Evet/Hayrı diye bir soru gelecek E enter diyerek devam edelim.
2) Yükleme esnasında karşımıza Evet/Hayrı diye bir soru gelecek E enter diyerek devam edelim.
2) Kurulum bittikten sonra terminali kapatalım ve tekrar açarak ekrana direk macchanger-gtk yazıp enter diyelim.
Karışımıza bu pencere gelecek bu gelen pencerenin
Options: Random
Network interface: eth0
şeklinde dolduralım ve "1" numara ile gösterdiğim butona basalım.
Karışımıza bu pencere gelecek bu gelen pencerenin
Options: Random
Network interface: eth0
şeklinde dolduralım ve "1" numara ile gösterdiğim butona basalım.
3) See Current MAC butonuna bastıktan sonra karşımıza alt taraftaki kare kutucuk çıkacak ve bize o anki MAC adresimizi gösterecek. OK diyerek geçiyoruz.
4) Okey dedikten sonra tekrar bu ekranda ki Change MAC butonuna basıyoruz ve altta ki kutucuğa tekrar OKEY diyerek devam ediyoruz.
Kontrol etmek istersek eğer tekrar terminali açıp "ifconfig" yazarak yeni MAC adresimizi görmemiz mümkün.
Windows İşletim Sistemlerinde Macc Adresi Öğrenmek İçin
Komut Satırında "getmac" yazın
Not: Windows İçin Macc Adresi Değiştirmeyide Ele Alıcaktım Ancak Localde Denediğimde Sonuca Varamadım Belki Ek Yazılımlar İle Değiştirmek Mümkün Olabilir + Sanırım Sadece Pcnin Kendi Donanımında Değişiyor Nette Öyle Anlatılmış Ancak Bende Ne Kendi Wirelles Adoptöründe Nede Harici Adoptörde Değişmedi.
Telefonunuzun Macc Adresini Öğrenmek İçin
Genel Yol // Ayarlar / Cihazim // Cihaz Hakkında / Durum
Android Telefonlar İçin Macc Adresi Değiştirme Apk leri Mevcut Ancak ROOT İstiyor Kısa Bi Araştırma İle İlgili Apk'lari Bulabilirsiniz.
Yorum Gönder